Makelaars vergelijken

Alles over makelaarswerkzaamheden, het berekenen van makelaarkosten en het vrijblijvend vergelijken van makelaars.

start makelaars makelaars vergelijken »

Vergelijk makelaars online

De juiste makelaar vinden voor de koop of verkoop van je huis kan veel tijd kosten, er zijn namelijk meer dan 19 000 bedrijven die helpen bij de koop en verkoop van woningen. Wij helpen je graag verder door de mogelijkheid te bieden om makelaars te vergelijken. Ook vind je op deze pagina informatie over de werkzaamheden van een makelaar en we geven een indicatie van de te verwachten makelaarkosten. Wij raden je aan om gebruik te maken van ons offerteformulier om makelaars te vergelijken. Zo ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van makelaars uit jouw regio. Je vergelijkt de makelaars en kiest zelf het beste aanbod op basis van de prijs en kwaliteit.

MakelaaroffertesOffertes aanvragen »
Vergelijk  makelaars Makelaars vergelijken

Werkzaamheden makelaar

Voordat je begint met het vergelijken van makelaars is het handig om te weten wat een makelaar doet. De makelaar word veelal ingeschakeld voor het begeleiden van het verkoopproces van een woning of voor de begeleiding bij de aankoop van een woning. Door gebruik te maken van de diensten van een makelaar ben je zeker van goede begeleiding. De werkzaamheden van makelaars kunnen nog wel eens verschillen en daarom raden wij je aan om makelaars te vergelijken. Zo zal de ene makelaar wel zorgen voor de koop of verkoop aktes en de ander niet. De onderstaande werkzaamheden zullen in ieder geval door elke makelaar worden uitgevoerd.

  • Verkoop woning - Het begeleiden van het verkoopproces van een woning.

  • Aankoop woning - De begeleiding bij de aankoop van een woning.

  • Taxatie woning - Het taxeren van de waarde van een woning.

  • Hypotheekadvies - Je in contact brengen met betrouwbare hypotheekadviseurs.

Voor elk soort makelaarsdienst kan de makelaar een ander tarief rekenenen. Bekijk de pagina kosten makelaar om een indruk te krijgen van kosten voor elke dienst. Of vergelijk makelaars direct online, ga naar makelaar offertes aanvragen om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij makelaars in je regio.

Makelaarkosten vergelijken

De kosten van makelaars kunnen nogal uiteenlopen. De ene makelaar hanteert een uurtarief terwijl de andere makelaar een vaste prijs vraagt voor de koop of verkoop van je huis. Daarom is het aan te raden om vooraf offertes aan te vragen bij makelaars om de makelaarkosten te kunnen vergelijken. Het gemiddelde uurtarief van een makelaar is €84 per uur. Je kan meer lezen over de kosten en tarieven van makelaars op de pagina makelaarkosten. Wil je kosten vergelijken van makelaars uit uw regio? Maak dan nu gebruik van het gemak om met 1 aanvraag, meerdere offertes te ontvangen van makelaars uit jouw regio, gratis en vrijblijvend. Ga naar de pagina makelaars offertes aanvragen om jouw aanvraag te starten.

MakelaarkostenKosten vergelijken »

Keurmerken voor makelaars

Er bestaan verschillende keurmerken en brancheorganisaties voor makelaars. Bij het vergelijken van makelaars is het dan ook aan te raden om te kijken of een makelaar bij een keurmerk of brancheorganisatie is aangesloten. Een keurmerk bied vaak een garantie voor het werk dat door de makelaar is uitgevoerd. Zo kun je ook bij opmerkingen en klachten terrecht bij het keurmerk waarbij de makelaar is aangesloten. Veelal zijn de makelaars van Offertebank aangesloten bij Vereniging Bemiddelaars Onroerende zaken en Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Vereniging Bemiddelaars Onroerende zaken
Nederlandse Vereniging van Makelaars

Hoe makelaars vergelijken werkt

Gratis en vrijblijvend makelaars vergelijken in uw regio.

1. Vertel over je project

Beantwoord een paar korte vragen over je opdracht.

2. Ontvang gratis offertes

Ontvang tot 5 offertes van makelaars uit jouw regio.

3. Vergelijk en bespaar

Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op je kosten

Aanvraag starten »

Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!