Advocaten vergelijken

Alles over advocatenwerk, het berekenen van advocaatkosten en het vrijblijvend vergelijken van advocaten.

start advocaten advocaten vergelijken »

Vergelijk advocaten online

De juiste advocaat vinden voor je zaak kan veel tijd kosten, er zijn namelijk meer dan 10 000 bedrijven die jouw zaak kunnen bepleiten. Wij helpen je graag verder door de mogelijkheid te bieden om advocaten te vergelijken. Ook vind je op deze pagina informatie over de werkzaamheden van een advocaat en we geven een indicatie van de te verwachten advocaatkosten. Wij raden je aan om gebruik te maken van ons offerteformulier om advocaten te vergelijken. Zo ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van advocaten uit jouw regio. Je vergelijkt de advocaten en kiest zelf het beste aanbod op basis van de prijs en kwaliteit.

AdvocatenoffertesOffertes aanvragen »
Vergelijk advocaten Advocaten vergelijken

Werkzaamheden advocaat

Voordat je begint met het vergelijken van advocaten is het handig om te weten wat een advocaat doet. De advocaat word veelal ingeschakeld voor het bepleiten van aansprakelijkheidsrecht of voor het pleiten voor het recht van een werknemer of een werkgever. Door gebruik te maken van de diensten van een advocaat heb je goede ondersteuning van een raadsheer of raadsvrouw. De werkzaamheden van advocaten kunnen nog wel eens verschillen en daarom raden wij je aan om advocaten te vergelijken. Zo zal de ene advocaat wel strafzaken doen en de ander niet. De onderstaande werkzaamheden zullen in ieder geval door elke advocaat worden uitgevoerd.

 • Aansprakelijkheidsrecht - Het bepleiten van aansprakelijkheidsrecht.

 • Arbeids- en sociaal zekerheidsrecht - Het pleiten voor het recht van een werknemer of een werkgever.

 • Bestuursrecht - Het recht waar de overheid zich aan moet houden bij het nemen van beslissingen.

 • Financieel recht - Het recht van financiĆ«le middelen.

 • Gezondheidsrecht - Het recht van de patiĆ«nt, de zorgaanbieder, de zorgverlener.

 • Goederenrecht - Een stelsel van rechtsregels met betrekking tot iemands vermogen.

 • Huurrecht - Een samenstel van regels op het gebied van huur.

 • Intellectuele eigendom - Het recht van bezit dat is vastgelegd in nationale en internationale wetten.

 • Jeugdrecht - Een vorm van recht die de rechtsregels en de rechtspraak behandelt ten aanzien van minderjarigen.

 • Milieurecht - Een combinatie van wetten en regels die betrekking hebben op het milieu, natuur en landschappen.

 • Ondernemingsrecht - Het recht dat zich bezighoudt met rechtspersonen en dan toegespitst op bedrijven met winstoogmerk, dus ondernemingen.

 • Personen-. familie- en erfrecht - Het recht dat zich bezighoudt met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding en andere zaken in verband met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen.

 • Strafrecht - Het recht dat zich bezig houdt met alles wat met strafbare feiten te maken heeft.

Voor elk soort rechtzaak kan de advocaat een ander tarief rekenenen. Bekijk de pagina kosten advocaat om een indruk te krijgen van kosten voor elke dienst. Of vergelijk advocaten direct online, ga naar advocaat offertes aanvragen om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij advocaten in je regio.

Advocaatkosten vergelijken

De kosten van advocaten kunnen nogal uiteenlopen. De ene advocaat hanteert een uurtarief terwijl de andere advocaat een vaste prijs vraagt voor je zaak. Daarom is het aan te raden om vooraf offertes aan te vragen bij advocaten om de advocaatkosten te kunnen vergelijken. Het gemiddelde uurtarief van een advocaat is €144 per uur. Je kan meer lezen over de kosten en tarieven van advocaten op de pagina advocaatkosten. Wil je kosten vergelijken van advocaten uit uw regio? Maak dan nu gebruik van het gemak om met 1 aanvraag, meerdere offertes te ontvangen van advocaten uit jouw regio, gratis en vrijblijvend. Ga naar de pagina advocaten offertes aanvragen om jouw aanvraag te starten.

AdvocaatkostenKosten vergelijken »

Keurmerken voor advocaten

Er bestaan verschillende keurmerken en brancheorganisaties voor advocaten. Bij het vergelijken van advocaten is het dan ook aan te raden om te kijken of een advocaat bij een keurmerk of brancheorganisatie is aangesloten. Een keurmerk bied vaak een garantie voor het werk dat door de advocaat is uitgevoerd. Zo kun je ook bij opmerkingen en klachten terrecht bij het keurmerk waarbij de advocaat is aangesloten. Veelal zijn de advocaten van Offertebank aangesloten bij Letselschade Advocaten, vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators en Nederlandse Orde van Advocaten.

Letselschade Advocaten
vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators
Nederlandse Orde van Advocaten

Hoe advocaten vergelijken werkt

Gratis en vrijblijvend advocaten vergelijken in uw regio.

1. Vertel over je project

Beantwoord een paar korte vragen over je opdracht.

2. Ontvang gratis offertes

Ontvang tot 5 offertes van advocaten uit jouw regio.

3. Vergelijk en bespaar

Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op je kosten

Aanvraag starten »

Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!