Notarissen vergelijken

Alles over notarissen, het berekenen van notariskosten en het vrijblijvend vergelijken van notarissen.

start notarissen notarissen vergelijken »

Vergelijk notarissen online

De juiste notaris vinden voor het opstellen van aktes en contracten kan veel tijd kosten, er zijn namelijk meer dan 2 300 bedrijven die notarisdiensten aanbieden. Wij helpen je graag verder door de mogelijkheid te bieden om notarissen te vergelijken. Ook vind je op deze pagina informatie over de werkzaamheden van een notaris en we geven een indicatie van de te verwachten notariskosten. Wij raden je aan om gebruik te maken van ons offerteformulier om notarissen te vergelijken. Zo ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van notarissen uit jouw regio. Je vergelijkt de notarissen en kiest zelf het beste aanbod op basis van de prijs en kwaliteit.

NotarisoffertesOffertes aanvragen »
Vergelijk  notarissen Notarissen vergelijken

Werkzaamheden notaris

Voordat je begint met het vergelijken van notarissen is het handig om te weten wat een notaris doet. De notaris word veelal ingeschakeld voor het oprichten van een bv met statuten of voor het opstellen van een testament. Door gebruik te maken van de diensten van een notaris ontvang je rechtsgeldige aktes en contracten. De werkzaamheden van notarissen kunnen nog wel eens verschillen en daarom raden wij je aan om notarissen te vergelijken. Zo zal de ene notaris wel erfpachtcontracten opstellen en de ander niet. De onderstaande werkzaamheden zullen in ieder geval door elke notaris worden uitgevoerd.

  • Bv oprichten - Het oprichten van een bv met statuten.

  • Testament - Het opstellen van een testament.

  • Samenlevingscontract - Het opstellen van een samenlevingscontract.

  • Koopcontract - Het opstellen van een koopcontract van een woning.

  • Overdracht woning - Het overdragen van een woning.

  • Hypotheekakte - Het opstellen van een hypotheekakte.

Voor elk soort contract of akte kan de notaris een ander tarief rekenenen. Bekijk de pagina kosten notaris om een indruk te krijgen van kosten voor elke dienst. Of vergelijk notarissen direct online, ga naar notaris offertes aanvragen om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij notarissen in je regio.

Notariskosten vergelijken

De kosten van notarissen kunnen nogal uiteenlopen. De ene notaris hanteert een uurtarief terwijl de andere notaris een vaste prijs vraagt voor het opstellen van aktes en contracten. Daarom is het aan te raden om vooraf offertes aan te vragen bij notarissen om de notariskosten te kunnen vergelijken. Het gemiddelde uurtarief van een notaris is €105 per uur. Je kan meer lezen over de kosten en tarieven van notarissen op de pagina notariskosten. Wil je kosten vergelijken van notarissen uit uw regio? Maak dan nu gebruik van het gemak om met 1 aanvraag, meerdere offertes te ontvangen van notarissen uit jouw regio, gratis en vrijblijvend. Ga naar de pagina notarissen offertes aanvragen om jouw aanvraag te starten.

NotariskostenKosten vergelijken »

Keurmerken voor notarissen

Er bestaan verschillende keurmerken en brancheorganisaties voor notarissen. Bij het vergelijken van notarissen is het dan ook aan te raden om te kijken of een notaris bij een keurmerk of brancheorganisatie is aangesloten. Een keurmerk bied vaak een garantie voor het werk dat door de notaris is uitgevoerd. Zo kun je ook bij opmerkingen en klachten terrecht bij het keurmerk waarbij de notaris is aangesloten. Veelal zijn de notarissen van Offertebank aangesloten bij Nederlandse Branche Vereniging Notariaat en Koninklijke Notariƫle Beroepsorganisatie.

Nederlandse Branche Vereniging Notariaat
Koninklijke Notariƫle Beroepsorganisatie

Hoe notarissen vergelijken werkt

Gratis en vrijblijvend notarissen vergelijken in uw regio.

1. Vertel over je project

Beantwoord een paar korte vragen over je opdracht.

2. Ontvang gratis offertes

Ontvang tot 5 offertes van notarissen uit jouw regio.

3. Vergelijk en bespaar

Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op je kosten

Aanvraag starten »

Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!