Architecten vergelijken

Alles over bouwtechnische tekeningen, het berekenen van architectkosten en het vrijblijvend vergelijken van architecten.

start architecten architecten vergelijken »

Vergelijk architecten online

De juiste architect vinden voor bijvoorbeeld bouwtekeningen en advies kan veel tijd kosten, er zijn namelijk meer dan 9 000 bedrijven die architectwerkzaamheden uitvoeren. Wij helpen je graag verder door de mogelijkheid te bieden om architecten te vergelijken. Ook vind je op deze pagina informatie over de werkzaamheden van een architect en we geven een indicatie van de te verwachten architectkosten. Wij raden je aan om gebruik te maken van ons offerteformulier om architecten te vergelijken. Zo ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van architecten uit jouw regio. Je vergelijkt de architecten en kiest zelf het beste aanbod op basis van de prijs en kwaliteit.

ArchitectoffertesOffertes aanvragen »
Vergelijk  architecten Architecten vergelijken

Werkzaamheden architect

Voordat je begint met het vergelijken van architecten is het handig om te weten wat een architect doet. De architect word veelal ingeschakeld voor het adviseren over een bouwproject of voor het begeleiden van een bouwproject. Door gebruik te maken van de diensten van een architect ben je zeker van professioneel advies en betrouwbare bouwtekeningen. De werkzaamheden van architecten kunnen nog wel eens verschillen en daarom raden wij je aan om architecten te vergelijken. Zo zal de ene architect wel omgevingsvergunningen regelen en de ander niet. De onderstaande werkzaamheden zullen in ieder geval door elke architect worden uitgevoerd.

  • Bouwadvies - Het adviseren over een bouwproject.

  • Bouwbegeleiding - Het begeleiden van een bouwproject.

  • Ontwerpen - Het maken van bouwkundige tekeningen.

  • Interieurontwerp - Het ontwerpen van interieurbouw.

  • Lichtplan - Het ontwerpen van een lichtplan.

  • Aanbesteding verzorgen - Het regelen van een aanbesteding.

  • Vergunningen regelen - Het aanvragen van vergunningen.

  • FinanciĆ«le begeleiding - Het begeleiden van het financiĆ«le traject.

  • Tuinontwerp - Het ontwerpen van een tuin en bestrating.

Voor elk soort opdracht kan de architect een ander tarief rekenenen. Bekijk de pagina kosten architect om een indruk te krijgen van kosten voor elke dienst. Of vergelijk architecten direct online, ga naar architect offertes aanvragen om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij architecten in je regio.

Architectkosten vergelijken

De kosten van architecten kunnen nogal uiteenlopen. De ene architect hanteert een uurtarief terwijl de andere architect een vaste prijs vraagt voor bijvoorbeeld bouwtekeningen en advies. Daarom is het aan te raden om vooraf offertes aan te vragen bij architecten om de architectkosten te kunnen vergelijken. Het gemiddelde uurtarief van een architect is €83 per uur. Je kan meer lezen over de kosten en tarieven van architecten op de pagina architectkosten. Wil je kosten vergelijken van architecten uit uw regio? Maak dan nu gebruik van het gemak om met 1 aanvraag, meerdere offertes te ontvangen van architecten uit jouw regio, gratis en vrijblijvend. Ga naar de pagina architecten offertes aanvragen om jouw aanvraag te starten.

ArchitectkostenKosten vergelijken »

Keurmerken voor architecten

Er bestaan verschillende keurmerken en brancheorganisaties voor architecten. Bij het vergelijken van architecten is het dan ook aan te raden om te kijken of een architect bij een keurmerk of brancheorganisatie is aangesloten. Een keurmerk bied vaak een garantie voor het werk dat door de architect is uitgevoerd. Zo kun je ook bij opmerkingen en klachten terrecht bij het keurmerk waarbij de architect is aangesloten. Veelal zijn de architecten van Offertebank aangesloten bij Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten en Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten
Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus

Hoe architecten vergelijken werkt

Gratis en vrijblijvend architecten vergelijken in uw regio.

1. Vertel over je project

Beantwoord een paar korte vragen over je opdracht.

2. Ontvang gratis offertes

Ontvang tot 5 offertes van architecten uit jouw regio.

3. Vergelijk en bespaar

Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op je kosten

Aanvraag starten »

Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!