Rijscholen vergelijken

Alles over rijles, het berekenen van rijleskosten en het vrijblijvend vergelijken van rijscholen.

start rijscholen rijscholen vergelijken »

Vergelijk rijscholen online

De juiste rijschool vinden voor je rijlessen kan veel tijd kosten, er zijn namelijk meer dan 3 100 bedrijven die rijles geven. Wij helpen je graag verder door de mogelijkheid te bieden om rijscholen te vergelijken. Ook vind je op deze pagina informatie over de werkzaamheden van een rijschool en we geven een indicatie van de te verwachten rijleskosten. Wij raden je aan om gebruik te maken van ons offerteformulier om rijscholen te vergelijken. Zo ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van rijscholen uit jouw regio. Je vergelijkt de rijscholen en kiest zelf het beste aanbod op basis van de prijs en kwaliteit.

RijlesoffertesOffertes aanvragen »
Vergelijk  rijscholen Rijscholen vergelijken

Werkzaamheden rijschool

Voordat je begint met het vergelijken van rijscholen is het handig om te weten wat een rijschool doet. De rijschool word veelal ingeschakeld voor rijlessen voor het behalen van een rijbewijs A voor motoren of voor het behalen van een rijbewijs AM voor brom- en snorfietsen. Door gebruik te maken van de diensten van een rijschool wordt je voorbereid op het rijexamen. De werkzaamheden van rijscholen kunnen nog wel eens verschillen en daarom raden wij je aan om rijscholen te vergelijken. Zo zal de ene rijschool wel het theorie examen aanvragen en de ander niet. De onderstaande werkzaamheden zullen in ieder geval door elke rijschool worden uitgevoerd.

  • Motor rijbewijs - Rijlessen voor het behalen van een rijbewijs A voor motoren.

  • Scooter rijbewijs - Het behalen van een rijbewijs AM voor brom- en snorfietsen.

  • Auto rijbewijs - Rijlessen voor het behalen van een rijbewijs B voor auto's.

  • Vrachtwagen rijbewijs - Het rijbewijs C voor campers en vrachtwagens behalen.

  • Bus rijbewijs - Rijlessen voor behalen busrijbewijs D.

  • Aanhanger rijbewijs - Rijbewijs E voor rijden met aanhanger.

Voor elk soort rijles kan de rijschool een ander tarief rekenenen. Bekijk de pagina kosten rijles om een indruk te krijgen van kosten voor elke dienst. Of vergelijk rijscholen direct online, ga naar rijschool offertes aanvragen om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij rijscholen in je regio.

Rijleskosten vergelijken

De kosten van rijscholen kunnen nogal uiteenlopen. De ene rijschool hanteert een uurtarief terwijl de andere rijschool een vaste prijs vraagt voor je rijlessen. Daarom is het aan te raden om vooraf offertes aan te vragen bij rijscholen om de rijleskosten te kunnen vergelijken. Het gemiddelde uurtarief van een rijschool is €48 per uur. Je kan meer lezen over de kosten en tarieven van rijscholen op de pagina rijleskosten. Wil je kosten vergelijken van rijscholen uit uw regio? Maak dan nu gebruik van het gemak om met 1 aanvraag, meerdere offertes te ontvangen van rijscholen uit jouw regio, gratis en vrijblijvend. Ga naar de pagina rijscholen offertes aanvragen om jouw aanvraag te starten.

RijleskostenKosten vergelijken »

Keurmerken voor rijscholen

Er bestaan verschillende keurmerken en brancheorganisaties voor rijscholen. Bij het vergelijken van rijscholen is het dan ook aan te raden om te kijken of een rijschool bij een keurmerk of brancheorganisatie is aangesloten. Een keurmerk bied vaak een garantie voor het werk dat door de rijschool is uitgevoerd. Zo kun je ook bij opmerkingen en klachten terrecht bij het keurmerk waarbij de rijschool is aangesloten. Veelal zijn de rijscholen van Offertebank aangesloten bij Stichting Rijschool Belang, Vereniging Rijschool Belang en Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Stichting Rijschool Belang
Vereniging Rijschool Belang
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Hoe rijscholen vergelijken werkt

Gratis en vrijblijvend rijscholen vergelijken in uw regio.

1. Vertel over je project

Beantwoord een paar korte vragen over je opdracht.

2. Ontvang gratis offertes

Ontvang tot 5 offertes van rijscholen uit jouw regio.

3. Vergelijk en bespaar

Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op je kosten

Aanvraag starten »

Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!